Μετακομίσεις με κατοικίδια

Μετακομίσεις με κατοικίδια

Η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι μπορεί να είναι ένα από τα πιο αγχωτικά γεγονότα της ζωής μας. Όμως, μέσα στο χάος των χαρτοκιβωτίων, των ταινιών συσκευασίας και των φορτηγών, μπορεί να μην καταλάβετε πόσο αγχωμένα αισθάνονται και τα κατοικίδιά σας κατά την μεταμόμιση. Διαβάστε παρακάτω τους τρόπους για να κάνετε τη μετάβαση στο νέο σας σπίτι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και εύκολη για τους μικρούς σας φίλους.

Επιλέγοντας μια νέα γειτονιά, σπίτι ή διαμέρισμα

Πριν επιλέξετε το σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας θα το λατρέψει όπως και εσείς. Είναι καλή ιδέα να κάνετε μια βόλτα στη γειτονιά για να διαπιστώσετε εάν η περιοχή φαίνεται ασφαλής για τα κατοικίδια ζώα σας. Να είστε σε επιφυλακή για σκύλους της γειτονιάς που ίσως φανούν επιθετικοί ή είναι ελεύθεροι χωρίς επίβλεψη.

Όσον αφορά για τις ανάγκες τους σε τετραγωνικά μέτρα, οι γάτες και οι σκύλοι διαφέρουν:

  • Για τους φίλους των αιλουροειδών, βεβαιωθείτε ότι ο πιθανός νέος σας χώρος έχει άφθονο κάθετο χώρο, είναι εύκολο να τον δημιουργήσετε πχ με ράφια πάνω από έπιπλα.
  • Λάβετε υπόψη τις ανάγκες του σκύλου σας κατά περίπτωση. Τα μεγαλύτερα σκυλιά, τα κουτάβια και τα σκυλιά με προβλήματα υγείας θα πρέπει να βγαίνουν συχνά έξω, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο σε μια πολυκατοικία με πολλές σκάλες ή ένα σπίτι χωρίς αυλή.

Συσκευασία του σπιτιού σας

Οι γάτες δεν είναι αρέσκονται στις αλλαγές. Μπορείτε να βοηθήσετε τις γάτες σας (και τα σκυλιά σας) να προσαρμοστούν στη διαδικασία μετακόμισης, φέρνοντας νωρίς τα χαρτοκιβώτια και κρατώντας τους γούνινους φίλους σας σε ένα οικείο δωμάτιο που σκοπεύετε να ετοιμάσετε τελευταία. Την ημέρα της μετακόμισης, κρατήστε τα κατοικίδιά σας σε ένα ήσυχο δωμάτιο με κλειστή την πόρτα ή στο σπίτι ενός φίλου. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η γάτα ή ο σκύλος σας δεν θα φοβηθούν και θα προσπαθήσουν να κάνουν μια γρήγορη απόδραση ενώ οι μεταφορείς φορτώνουν το φορτηγό. Κατά τη διαδικασία μετακόμισης, προσπαθήστε να διατηρήσετε τη ρουτίνα του κατοικίδιου ζώου σας όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική.

Σχεδιάζοντας το οδικό σας ταξίδι

Πολλά κατοικίδια δεν έχουν περάσει πολύ χρόνο σε κουτιά μεταφοράς ή αυτοκίνητα. Εβδομάδες ή μήνες πριν από το μεγάλο ταξίδι:

  • Προετοιμάστε τα κατοικίδιά σας εγκλιματίζοντάς τα σταδιακά στα κουτιά μεταφοράς τους. Πρώτα, τοποθετήστε το φαγητό τους μέσα σε ένα ανοιχτό κλουβί και τελικά βάλτε τους να φάνε τα γεύματά τους στο κλουβί με την πόρτα κλειστή.
  • Δοκιμάστε να μεταφέρετε τα κατοικίδιά σας στο σπίτι στο κλουβί ή να κάνετε μια σύντομη βόλτα με το αυτοκίνητο.
    Μπορείτε να βοηθήσετε τα κατοικίδιά σας να αναπτύξουν μια θετική σχέση με το κλουβί τους, παρέχοντας λιχουδιές και χρόνο παιχνιδιού στο τέλος της ώρας του κλουβιού.

Η λήψη αυτών των βημάτων θα κάνει την ημέρα μετακίνησής τους, πολύ πιο άνετη για εσάς και τους γούνινους φίλους σας.

Ασφαλές περιβάλλον για τα κατοικίδιά σας στο νέο σπίτι

Είναι καλή ιδέα να προστατεύσετε τα κατοικίδια στο νέο σας σπίτι. Αποσυνδέστε τα ηλεκτρικά καλώδια, βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα έχουν ασφαλείς σίτες, αφαιρέστε τυχόν δηλητηριώδη φυτά εσωτερικού χώρου και επιβεβαιώστε ότι δεν έχουν μείνει δηλητηριώδεις παγίδες παρασίτων πουθενά στο σπίτι.

Όταν φτάσετε στο νέο σας σπίτι στο τέλος του μεγάλου ταξιδιού σας, θα είναι αρκετά δελεαστικό να αφήσετε το σκύλο ή τη γάτα σας ελεύθερα να χαλαρώσουν στο σπίτι και να το εξερευνήσουν. Ωστόσο, ένας νέος και άγνωστος χώρος μπορεί να είναι αγχωτικός για τα κατοικίδια ζώα σας.

Ξεκινήστε επιτρέποντάς τους να προσαρμοστούν σε ένα δωμάτιο - τη «βάση τους» - που θα πρέπει να περιλαμβάνει τα αγαπημένα τους παιχνίδια, λιχουδιές, μπολ με νερό και φαγητό και το κουτί απορριμμάτων με άμμο για τις γάτες.

Όταν πλέον αισθανθούν άνετα, εισαγάγετέ τα σταδιακά και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού, ενώ κρατήστε κάποιες πόρτες κλειστές.
Μπορείτε να μεταφέρετε το κιβώτιο άμμου της γάτας σας από το δωμάτιο της «βάσης» σε μια πιο μόνιμη τοποθεσία μετακινώντας το αργά με την πάροδο του χρόνου. Προσπαθήστε να μετακινείτε το κουτί άμμου ένα μέτρο κάθε μέρα.

Με υπομονή, η γάτα ή ο σκύλος σας θα γίνει βασιλιάς ή η βασίλισσα του νέου σας σπιτιού σε ελάχιστο χρόνο.

Logo Ι. Δεγαΐτας και Υιός μετακομίσεις

Γιατί εμάς

Από το 1923, παρέχουμε ασφαλείς και υπεύθυνες μετακομίσεις σε Αθήνα και όλη την Αττική, παρέχοντάς σας τις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς.

Η μακρόχρονη εμπειρία μας στις μετακομίσεις και το υπεύθυνο προσωπικό μας, είναι εγγύηση για μία ασφαλή, γρήγορη και ξεκούραστη μετακόμιση.

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑ - ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ ΟΙΚΟΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Αγ. Φανουρίου 40 - Αχαρναί

13671

2102446801

2102446802

info@degaitas.gr

facebook.com/I.Degaitas

Ι. Δεγαΐτας κ Υιός Μετακομίσεις - Μεταφορές

Created by Siteline