ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Συμβουλές για μετακομίσεις: Τι να προσέξετε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία μετακόμισης

Δύο σκέψεις υπάρχουν όταν χρειαστεί να μετακομίσουμε. Είτε είναι μια ευκαιρία για αλλαγή είτε μια από τις πιο αγχωτικές εμπειρίες που μπορείτε να περάσετε. Σαφώς μπορεί να είναι και συνδυασμός και των δύο σκέψεων. Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεστε εσείς σχετικά με τις μετακομίσεις, η αξιοποίηση ενός σχεδίου και η χρήση των ακόλουθων συμβουλών μπορούν να βοηθήσουν τη διαδικασία για την μετακόμισή σας – πριν και μετά από αυτήν – ώστε να κυλήσει πολύ πιο ομαλά.

Ποιος είναι ο  νο1 απαράβατος κανόνας - συμβουλή για την μετακόμιση; Να είστε προετοιμασμένοι

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε τη διαδικασία μετακόμισης πιο διαχειρίσιμη και λιγότερο αγχωτική είναι να προετοιμαστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο εκ των προτέρων.

Αν λοιπόν, γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε μετεγκατάσταση, μπορείτε να προετοιμαστείτε με μεθοδικούς και στρατηγικούς τρόπους για την μετακόμισή σας. Χρησιμοποιώντας τις παρακάτω συμβουλές μας, μπορείτε να προετοιμάσετε τον προϋπολογισμό της μετακόμισης, να οργανώσετε τα αντικείμενά του σπιτιού, να τα συσκευάσετε με σωστό τρόπο και υλικά έτσι ώστε να εξαλείψετε τους πονοκεφάλους που σχετίζονται με την μετακόμιση. Και όσο περισσότερο χρόνο πριν προετοιμαστείτε για τις απαραίτητες εργασίες της μετακόμισης, τόσο λιγότερο, έως καθόλου, άγχος θα βιώσετε στην πορεία.

1. Απαλλαγείτε από αντικείμενα που δεν σας χρειάζονται

Τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να ξεφορτωθείτε αντικείμενα που δεν σας χρειάζονται πια, αντικείμενα που είχατε πάντα φυλαγμένα μήπως κάποτε σας χρειαστούν αλλά τελικά έμειναν εκεί για πάντα. Γιατί να το κάνετε αυτό; Κυρίως γιατί θα χρειαστείτε λιγότερο χώρο στο νέο σας χώρο και θα μειώσετε αισθητά τον χρόνο συσκευασίας των αντικειμένων σας. Οπότε, τώρα που μετακομίζετε, είναι η καλύτερη στιγμή για να δωρίσετε, πετάξετε ή και να πουλήσετε τα άχρηστα, για εσάς, αντικείμενα.

2. Οργανώστε όλα τα απαραίτητα έγγραφά σας σε ένα σημείο

Είναι σημαντικό να διατηρείτε όλα τα έγγραφα που είναι απαραίτητα για τη μετακόμισή σας, όπως πχ πληροφορίες διεύθυνσης για την εταρεία μετακομίσεων σε ένα μέρος και εύκολα προσβάσιμα για την ημέρα της μετακόμισης. Μην συσκευάσετε τα σημαντικά έγγραφά σας σε κούτα. Βρείτε ένα ασφαλές μέρος και συγκεντρώστε τα εκεί πχ στην κουζίνα δίπλα στην τσάντα σας ή στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας.

3. Ξεκινήστε όσο πιο νωρίς γίνεται

Ένα από τα βασικά στοιχεία μιας μετακόμισης, είναι ότι σπάνια χρειάζεται να μετακομίσετε άμεσα. Δεδομένου ότι η διαδικασία εύρεσης ενός σπιτιού, είτε πρόκειται για αγορά, είτε για ενοικίαση, μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μήνες, σας αφήνει αρκετό χρόνο ώστε να οργανωθείτε και να προετοιμαστείτε καταλλήλως για την μετακόμιση. Όπως είπαμε και πιο πριν, η μετακόμιση μπορεί να είναι, όντως, μια από τις πιο αγχώδεις εμπειρίες, αλλά ένας από τους πρωταρχικούς τρόπους για να ανακουφιστείτε από αυτό το άγχος είναι να ξεκινήσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα και να μην περιμένετε να τα κάνετε όλα την τελευταία στιγμή.

Ξεκινήστε αρκετές εβδομάδες πριν, ώστε να δώσετε στον εαυτό σας άφθονο χρόνο για να εξετάσετε τα αντικείμενά σας, να ξεχωρίσετε το τι χρειάζεστε και τι όχι και, στη συνέχεια, να τα πακετάρετε προσεκτικά και με οργάνωση.

4. Επιλέξτε φορτηγό με υδραυλική πόρτα

Στην περίπτωση που θέλετε να μετακομίσετε χωρίς επαγγελματική βοήθεια, δηλαδή μεταφορική εταιρία ή εταιρία μετακομίσεων, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διευκολύνετε τη μετακόμισή σας. Η ενοικίαση ενός φορτηγού, ειδικά ενός με υδραυλική πόρτα, θα διευκολύνει τη φόρτωση και την εκφόρτωση των επίπλων, συσκευών και αντικειμένων σας και θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και κυρίως περιττή κούραση. Αντί, λοιπόν, να φορτώνετε τα Ι.Χ. αυτοκίνητά σας με συσκευές και κούτες και να κάνετε αρκετές διαδρομές από τον παλαιό χώρο στον καινουργιο, μπορείτε να νοικιάσετε ένα φορτηγό. Στην Ι. Δεγαΐτας & Υιός σας προσφέρουμε την δυνατότητα να νοικιάσετε μόνο το φορτηγό με τον επαγγελματία οδηγό του για 8 ώρες, μόνο με 250€ + ΦΠΑ. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε μία οικονομική προσφορά για ενοικίαση φορτηγού.

5. Χρησιμοποιήστε τις κατάλληλες κούτες και υλικά συσκευασίας

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, είναι εύκολο να μειώσετε το κόστος επαναχρησιμοποιώντας χαρτόκουτα από φίλους και γείτονες. Οι έμπειροι σε μετακομίσεις, δηλαδή όσοι έχουν χρειαστεί να μετακομίσουν αρκετά στη ζωή τους, γνωρίζουν ότι δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να πετάμε πολλά αντικείμενα στο κουτί που απλά βρίσκεται περισσότερο κοντά μας, αλλά ότι το κατάλληλο μέγεθος της κούτας για αυτό που πακετάρετε κάνει τη διαφορά, παράδειγμα:

Τα κουτιά - ντουλάπες μπορούν να κάνουν παιχνιδάκι τη μετακίνηση πολλών ρούχων μαζί με τις κρεμάστρες τους.
Τα περισσότερο βαριά αντικείμενα μπορούν να συσκευαστούν ξεχωριστά, μαζί με μικρότερα αντικείμενα σε πιο ελαφριά κουτιά, όπως λευκά είδη ή μαγειρικά σκεύη έτσι ώστε να μπορούν να μετακινηθούν με περισσότερη ευκολία.

6. Αφήστε τα είδη βασικής ανάγκης για το τέλος

Καθώς οι εβδομάδες και οι μέρες για τη μετακόμιση μετρούν αντίστροφα, μαζέψτε και συσκευάστε όλο και περισσότερα αντικείμενα μέχρι τα μόνα που να απομένουν να είναι τα απαραίτητα – τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Σκεφτείτε τι χρησιμοποιείτε περισσότερο, όπως η κουρτίνα του μπάνιου, τα σεντόνια, τα πιάτα και τα σκεύη σας, κατσαρόλες, τηγάνια κλπ.

Αφήνοντας τα απαραίτητα για το τέλος, μπορείτε να βεβαιωθείτε πως ό,τι χρειάζεστε για να μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι είναι συσκευασμένα μαζί και έτοιμα να τα χρησιμοποιήσετε άμεσα κατά την άφιξή σας στο νέο χώρο μετά την μετακόμιση.

7. Βάλτε ετικέτα στις κούτες σας αναφέροντας το περιεχόμενό τους

Η συσκευασία αντικειμένων ανά δωμάτιο και η ετικέτα στις κούτες είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση, αναφέροντας φυσικά στην ετικέτα για το περιεχόμενο της κάθε κούτας. Με αυτόν τον τρόπο θα χρειαστείτε, σαφώς, λιγότερο χρόνο μετά την μετακόμιση για την τακτοποίηση των αντικειμένων σας στο νέο χώρο σας.

Π.χ. μία κούτα με την ένδειξη «κουζίνα» θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα. Ναι, γνωρίζετε σε ποιο δωμάτιο πρέπει να πάει, αλλά τι είναι πραγματικά μέσα; Είναι μαγειρικά σκεύη; Σπάτουλες; Μικρές συσκευές; Πετσέτες κουζίνας; Γι' αυτό, η επισήμανση των κουτιών σας με λεπτομέρεια στο τι περιέχει, θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που χρειάζεστε, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο καθώς τακτοποιείτε.

8. Συσκευάστε ένα δωμάτιο τη φορά

Μπορεί να νομίζετε πως μπορείτε να μαζέψετε ακόμα και όλο το σπίτι σας σε μία ημέρα, αλλά, πιστέψτε μας, αυτό είναι λάθος! Αυτό που κάνει τη μετακόμιση ιδιαίτερα αγχωτική είναι το πόσο συντριπτικά πολλές είναι οι εργασίες που σχετίζονται με τη μετακόμιση, ειδικά αν προσπαθήσετε να τις κάνετε όλες ταυτόχρονα.

Ξεκινώντας μερικές εβδομάδες πριν την μετακόμιση, ετοιμάστε μόνο ένα δωμάτιο κάθε φορά. Ξεκινήστε αφήνοντας τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση, όπως τα είδη καθαρισμού, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες κλπ. Π.χ., κάντε το μπάνιο τη Δευτέρα, το σαλόνι την Τρίτη και ούτω καθ'εξής. Αφιερώστε μόνο μία με δύο ώρες καθημερινά, ακούγοντας παράλληλα μουσική μαζεύοντας τα λιγότερα χρησιμοποιηούμενα αντικείμενα, έτσι ώστε να έχετε λιγότερα να βάλετε σε κούτες όσο πλησιάζει η ημέρα της μετακόμισης. Το πρόβλημα με τη μετακόμιση είναι ότι θα χρειαστείτε συγκεκριμένα αντικείμενα μέχρι τη στιγμή που θα μμετακομίσετε, επομένως είναι καλύτερο να συσκευάζετε πρώτα τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά.

9. Να κάνετε λίστα με τις εργασίες μετακόμισης

Μια λίστα με τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από τη μετακόμιση, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη ώστε να παραμείνετε οργανωμένοι. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να πραγματοποιήσετε, όπως η προετοιμασία, η συσκευασία, η μετεγκατάσταση και η αποσυσκευασία - είναι πολλά για να λάβετε υπόψη σας!

Μια σωστή λίστα ελέγχου εργασιών της μετακόμισης θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Εργασίες που σχετίζονται με την ίδια τη μετακόμιση: πχ πρόσληψη μεταφορικής εταιρίας, απόκτηση κουτιών και υλικών συσκευασίας.
  • Εργασίες που σχετίζονται με το νέο σπίτι: πχ καθαρισμός του χώρου, βαφή, αλλαγή κλειδαριάς στο νέο σπίτι.
  • Εργασίες που σχετίζονται με τη συσκευασία.
  • Μια λίστα με αυτά που μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε για το νέο σπίτι.
  • Εργασίες που σχετίζονται με το σπίτι απ'το οποίο φεύγετε: όπως καθάρισμα, τυχόν επισκευές, αλλαγή κλειδαριάς κ.λπ.

Επίσης χρήσιμο είναι να κάνετε απογραφή όλων των υπαρχόντων σας, ξεκινώντας από τα μεγάλα έπιπλα. Επικοινωνόντας μαζί μας, αυτό θα βοηθήσει ώστε να σας δώσουμε μία οικονομική προσφορά για την μετακόμισή σας και θα μας δώσει μια καλή εικόνα για το τι θα χρειαστεί να φέρουμε για να μετακομίσουμε τα υπάρχοντά σας.

Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, αυτές τις απλές , αλλά τόσο χρήσιμες, συμβουλές βοηθάτε ώστε να μειώσετε το άγχος σας και να πραγματοποιήσετε την μετακόμισή σας εύκολα και οργανωμένα. Στην Ι. Δεγαΐτας & Υιός γνωρίζουμε πολύ καλά πως να κάνουμε την μετακόμισή σας μια διαδικασία χωρίς καθόλου άγχος, καθώς διαθέτουμε έμπειρο προσωπικό και φορτηγά κατάλληλα για κάθε είδους μετακόμιση. Με λίγα λόγια... τώρα οι μετακομίσεις έγιναν πιο εύκολες από ποτέ!

Logo Ι. Δεγαΐτας και Υιός μετακομίσεις

Γιατί εμάς

Από το 1923, παρέχουμε ασφαλείς και υπεύθυνες μετακομίσεις σε Αθήνα και όλη την Αττική, παρέχοντάς σας τις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς.

Η μακρόχρονη εμπειρία μας στις μετακομίσεις και το υπεύθυνο προσωπικό μας, είναι εγγύηση για μία ασφαλή, γρήγορη και ξεκούραστη μετακόμιση.

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑ - ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ ΟΙΚΟΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Αγ. Φανουρίου 40 - Αχαρναί

13671

2102446801

2102446802

info@degaitas.gr

facebook.com/I.Degaitas

Ι. Δεγαΐτας κ Υιός Μετακομίσεις - Μεταφορές

Created by Siteline